Fotoğraflar uygulamasının hayatımıza girişiyle beraber kolaylaşan resim yönetimi bilgisayarınızı satarken malesef başınıza bela oluyor. iCloud’dan çıkış yaptığınızda tüm e-postalarınız, mesajlarınız, takvim öğeleriniz ve dökümanlarınız silinse de fotoğraflarınız bilgisayarda kalmaya devam ediyor.

Yer kaplaması bir yana, eğer bilgisayarınızı bir tanıdığınıza format atmadan verecekseniz tüm geçmişiniz tehdit altında. Apple’ın bunu düşünmemiş olmadığını düşünmüyorum, ama çözememiş olmasına anlam vermek imkansız. Bunun için iki çözüm var ve ilki tabiki işletim sistemini yeniden yüklemek. Bunun için Sihirli Elma’daki adımları izlerseniz 1-2 saat içinde tüm dertleriniz son bulacaktır.

Öncelikle Macintosh HD içinde kullanıcı ismimize tıklayıp oradan resimler klasörünü açalım. Burada bizi Fotoğraflar uygulamasının ikonuyla bekleyen bir büyük dosya göreceksiniz: Photos Library(.photoslibrary).

  1. Önce sağ tıklayıp “Paket İçeriğini Göster”i tıklayın (İng: Show Package Contents)
  2. Açılan klasörde ismini sayacağım klasörlerin içlerinden yedek istiyorsanız alın sonra da sadece içlerini silin:
    • Masters (Tüm yıllar)
    • Previews (Tüm yıllar)
    • Thumbnails (Tüm yıllar)
    • resources->modelresources
Barış Altop
Barış Altop
Matematik tutkusunu yazılım sanatına dönüştürmeyi hedef seçmiş, bilgisayar mühendisliği doktora öğrencisi. Biraz Apple tutkunu, ama teknoloji düşkünü yazılımcı.